Äntligen en hälsobok som handlar om dig och vad just du – och din sköldkörtel – mår bra av.

 

 

OM BOKEN

“Tydlig och lättanvänd. Har saknat ett enkelt sätt att följa mitt mående som ofta hänger ihop med sköldkörteln men även andra faktorer i livet. Det är förhoppningsvis lättare att se ett mönster med hjälp av dagboken.”
Gertrud
“Gillar att jag själv tar kommandot över min egen hälsa. Att jag kan följa min ”resa”, att jag har all min info. på en och samma plats. Bra att ta med sig denna boken vid möte med olika läkare. Gillar att det finns ex. checklista symtom men även tankar vad får mig att må bra/bättre & målsättningar.”
Susanne

 

Hälsoråden haglar och det är lätt att känna sig förvirrad. Vad sägs om att ta reda på dina unika nycklar till att må bra? En dagbok är det perfekta verktyget för det. Vad du gör i din vardag är viktigt för din sköldlkörtelhälsa. Genom att dokumentera den får du nya insikter som hjälper dig framåt på din hälsoresa.

Genom att fylla i boken och se sambanden mellan dina vanor och dina symtom kan du anpassa din medicinering och din livsstil för att du ska må så bra som möjligt.

Boken är inte bunden till någon diet, träningsprogram eller annan metod. Istället följer boken dig och låter dig få nya insikter om ditt välmående. Du som väljer AIP hittar dock sidor för återintroduktion av livsmedel.

Boken har inga datum, du kan börja när du vill och göra uppehåll om det passar dig och sedan börja igen.

I den här boken får du möjlighet att:
– Upptäcka mer om hur din sjukdom startade och koppla det till hur du mår
– Lära känna dina dagliga vanor inom kost, träning, avslappning och sömn
– Drömma om hur du vill må, skapa en plan och följa upp målen
– Ta reda på vad du mår bättre av – och bör göra mer av – samt vad du mår sämre av – och bör göra mindre av
– Sköldkörtelnyckeln låter dig under de 6 månaderna bygga upp insikter om din sköldkörtel, din livskvalitet och dina symtom
– Dokumentera provsvar och läkarbesök

OM FÖRFATTAREN

HEJ! JAG HETER KATARINA FORNANDER och har en magister i biomedicin från Karolinska Institutet och har studerat vid Poppius Journalistskola. Därefter har jag varit verksam som journalist och författare med inriktning på hälsa och medicin.

2014 blev jag sjuk i Graves och jag är sedan 2017 friskförklarad.  På min resa till att bli frisk igen upptäckte jag att det finns mängder med information som aldrig når oss patienter om hur vi bäst kan återhämta oss efter hypertyreos. Eftersom jag är journalist kändes det naturligt att skriva boken jag själv velat ha när jag var sjuk. Jag hoppas innerligt att informationen ska komma till nytta för dig. 

Hösten 2020 släppte jag boken “Efter Graves’ – Vägen till läkning”. Innan dess har jag också varit medförfattare till boken: “Clean Reset – 3 effektiva steg till din läkande kost”