Fysiomedia

Sök
Stäng denna sökruta.

Graves påverkar hjärnan under tiden vi har höga hormonnivåer. Men upp till en tredjedel av alla med Graves har kvar symtom från hjärnan även efter att de fått normala hormonnivåer. Koncentrations- och minnessvårigheter, överdriven känslosamhet, trötthet, fast i stressresponsen med flera är vanliga symtom. Det finns många olika typer av program för att komma tillbaka efter en stressreaktion. I många ingår mindfulness och meditation som är ett sätt att stärka lugn-och-rosystemet i kroppen och hjärnan.

Själv upptäckte jag att meditation hjälper av en slump, jag testade att meditera av en annan anledning men det var precis vad min hjärna behövde. Jag var så trött och blev bara tröttare och tröttare. Med meditationen hittade jag stoppknappen för stressen. Sakta över en period av flera månader fick jag mitt liv tillbaka.

Vill du läsa mer och ta del av expertintervjuer, andra kvinnors berättelser av att ha Graves och praktiska verktyg för att återställa din hälsa kan du göra det i boken “Efter Graves – Din väg till läkning”.

Du kan också läsa mer om hur hjärnan och sköldkörteln hänger ihop här.

Gratis meditationskurs