Fysiomedia

Sök
Stäng denna sökruta.

Viktuppgång vid hypertyreos är bortglömt men väldigt vanligt. De flesta vet att man oftast går ner i vikt av en överaktiv sköldkörtel

Du kan göra mycket för ditt välmående och din livskvalitet genom att anpassa din kost. Den stora fördelen med att använda livsstilen

Om du har sköldkörtelsjukdom kanske du har funderat på om jod är bra för dig eller inte? Vissa menar att inget jod alls är det enda rätta för att må bättre, medan andra istället förespråkar stora mängder jod. Här får du veta mer om hur jod fungerar i sköldkörteln och om det kan vara en bra idé att undvika.

En norsk studie om Graves 25 år senare visar på flera hälsoutmaningar men när vi vet var hindren ligger kan vi motverka dem. Här får du veta vad du ska tänka på. 

Inflammation är helt centralt för oss med sköldkörtelsjukdom. Hur kan vi själva påverka den med livsstilen?

Small intestinal bacterial overgrowth eller SIBO är vanligare hos dig som har sköldkörtelbesvär. Varför är det så och hur ser lösningarna ut? 

Benbuljong har många fördelar för sköldkörteln. Den är rik på näringsämnen och kan hjälpa mage och tarm att läka. Du får även ett recept!

Protein är ett viktigt näringsämne för sköldkörteln. Det behövs för att bilda hormoner, stabilisera blodsockret och ha en frisk ämnesomsättning. De flesta äter för lite - gör du det också? 

Trött och energilös? Det kan vara sköldkörteln, binjurarna eller både och. Lär dig mer om symtomen och hur du kan känna dig som dig själv igen. 

Trötthet är ett av de vanligaste symtomen på att sköldkörteln inte fungerar som den ska. De flesta antar att med rätt medicinering

Probiotika kopplas oftast ihop med mag-tarmhälsa. Men kan det också vara en hjälp för sköldkörteln?

Här får du 5 vanor som bara tar minuter men har bevisad effekt på tarmflora, hjärnhälsa, viktnedgång och mer. 

Magnesium är en mångsysslare, och brist kan ge många symtom. Ett näringsämne för sköldkörteln att ha koll på.

Selen deltar i många kemiska reaktioner men är också en kraftfull antioxidant. I sköldkörteln spelar selen båda dessa roller. 

De potentiella fördelarna med D-vitamin är många. Men vad vet vi om nyttan med D-vitamin vid sköldkörtelbesvär? 

Vad vet vi så här långt om sambandet mellan corona och sköldkörteln? Även om covid-19 framförallt är en sjukdom som drabbar andningsorganen, kan viruset ha effekt på andra organ i kroppen, inklusive sköldkörteln. Även vaccination kan leda till sköldkörtelbesvär.